• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۱۹۵۵
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۶
سیاسی » عمومی

مخبر: بانوان در عرصه سیاست‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان پیشرو باشند

مشاور و دستیار مقام معظم رهبری گفت: با الهام از سیره حضرت زهرا (س)، زن مسلمان به عنوان نماد کنشگری اجتماعی و سیاسی، در عین پاسداشت جایگاه مادری و همسری، باید مورد شناسایی و معرفی قرار گیرد تا ظرفیت‌های او در مسیر تعالی جامعه به‌کار گرفته شود.

مخبر: بانوان در عرصه سیاست‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان پیشرو باشند

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مشاور و دستیار مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از نخبگان علمی و کارآفرینان زن با اشاره به جایگاه و اهمیت حضور بانوان در ساختار سیاسی اجتماعی نظام دینی کشورمان، حضرت زهرا (س) را الگویی کامل در تمامی جلوه‌های مختلف زندگی یک زن مسلمان دانست و گفت: با الهام از سیره حضرت زهرا (س)، زن مسلمان به عنوان نماد کنشگری اجتماعی و سیاسی، در عین پاسداشت جایگاه مادری و همسری، باید مورد شناسایی و معرفی قرار گیرد تا ظرفیت‌های او در مسیر تعالی جامعه به‌کار گرفته شود.

در این دیدار که امروز (۱۹ آذرماه) و در آستانه میلاد حضرت زهرا (س) و گرامیداشت روز زن برگزار شد، دکتر محمد مخبر با اشاره به اهمیت مشارکت زنان در رفع مشکلات جاری کشور گفت: حضور زنان در عرصه سیاست‌گذاری و مدیریت، تضمین‌کننده نگاه جامع‌تر به مسائل در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

وی حضور فعال زنان را در دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و عرصه‌های مدیریتی، سهم بزرگی در تحقق اهداف ملی دانست و در ادامه افزود: میدان‌گشایی و گسترش امکانات برای بانوان برای استفاده از ظرفیت تخصصی آنها در جهت حل مسایل کشور با جدیت و مدیریت خود بانوان، محقق خواهد شد؛ هم اکنون توان تولید محصول دانش بنیان و توان تخصصی و مدیریتی زنان کم نیست، اما اطلاعات رقابتی و فرصت‌های سرمایه گذاری و جایگاه‌های تخصصی و مدیریتی کمتر در اختیار آنها قرار میگیرد که این امر باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

دکتر مخبر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امروزه در دنیا شاهد کاهش نقش دولت‌ها در حوزه تنظیم‌گری هستیم، افزود: امروز، بسیاری از وظایف تنظیم‌گری که پیش‌تر در اختیار دولت‌ها بود، به تدریج به بخش خصوصی واگذار می‌شود. این تغییر رویکرد فرصتی ارزشمند برای فعالان اقتصادی و اجتماعی است تا با ابتکار عمل و نوآوری، نقش پررنگ‌تری در ساماندهی بازار‌ها و ارتقای کیفیت خدمات ایفا کنند. در این میان، زنان کارآفرین با حضور فعال خود در بخش خصوصی، می‌توانند تأثیر قابل توجهی در این حوزه داشته باشند.

مشاور مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه زنان هم اکنون بالغ از ۵۰ درصد دانش آموختگان دانشگاه‌های کشور را تشکیل می‌دهند که در این میان بیش از ۳۰ درصد هیئت علمی دانشگاه‌های کشور به زنان اختصاص دارد خاطرنشان کرد: با وجود آمار بالای زنان محقق، سهم زنان کارآفرین، کمتر از ۱۵ درصد است که این امر نیازمند بررسی و توجه است.

دستیار مقام معظم رهبری همچنین با تأکید بر ویژگی‌های خاص زنان در عرصه مدیریت و کارآفرینی افزود: امروزه ما شاهد هستیم که زنان با برخورداری از روحیه مشارکت‌جویانه، توانایی در ایجاد ارتباطات مؤثر و نگاه جامع به مسائل اجتماعی و اقتصادی، توانسته‌اند در حوزه تنظیم‌گری و مدیریت بخش‌خصوصی موفق جلوه کنند. این ویژگی‌ها نه تنها آنان را به بازیگران کلیدی در عرصه اقتصاد تبدیل می‌کند، بلکه الگویی تازه برای پیشبرد اهداف توسعه‌ای کشور به شمار می‌رود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه زنان با ظرفیت‌های علمی و کارآفرینی، شریک جدی در مسیر توسعه ملی و پیشرفت کشور هستند افزود: اکنون زنان بسیاری در کشورمان در شرکت‌های خصوصی، صنایع و کسب‌وکار‌های نوپا و دانش‌بنیان نقش‌آفرینی می‌کنند و توانسته‌اند با نوآوری و خلاقیت، مسیر تازه‌ای برای رشد اقتصادی کشور باز کنند. در بخش دولتی نیز زنان با حضور در وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهاد‌های اجرایی، توانسته‌اند در مدیریت و برنامه‌ریزی‌های کلان نقش مؤثر ایفا کنند.

گفتنی است در این نشست که با حضور زنان نخبه علمی و کارآفرین برگزار شد، دکتر مخبر شنوای دغدغه‌ها و موارد مطروحه ایشان از جمله دستاورد‌های شگرف علمی، پژوهشی، صنعتی و نوآورانه و فناورانه ایشان، فعالیت‌های ملی و بین‌المللی بانوان و مشکلات حضور بانوان در محیط کار با توجه به نقش مادری آنها، همچنین وضعیت حضور زنان در بخش خصوصی با حفظ کرامت زن ایرانی، دغدغه‌های فرهنگی اجتماعی امروز زنان و ... بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اختتامیه نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی جنوب استان
تکواندو پاراآسیایی جوانان؛ صعود علیزاده به مرحله نهایی
رده بندی فوتسال جهان ۲۰۲۵؛ ایران در رده پنجم ماند
تولید انبوه واکسن آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در مؤسسه رازی
مدیریت جامعه زنان نباید در اختیار رسانه‌های دشمن باشد
برگزاری نخستین استاژ فنی کیک‌بوکسینگ و MMA در یزد
بهره‌ برداری ازفاز ۲ مجتمع میدوک شهربابک
خطبه‌های نماز جمعه شهرستان‌های هرمزگان ۲۱ آذر
یونیسف: بارش‌ها جان ۸۰۰ هزار نفر را در غزه تهدید می‌کند
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ صعود زهرا سلطانی به دیدار پایانی تکواندو
پژوهش، موتور پیشرفت کشور
مقابله با توطئه های دشمن با پیروی از ولایت فقیه
کسب نشان برنز دارتر فارسی در آوردگاه بزرگسالان کشور
مستند «داستانی از ریاض»
کالاس: فساد موگرینی شوکی بزرگ برای اروپا بود
تجدید مزایده اموال غیرمنقول «رضایت خودرو طراوت نوین» فردا در قزوین
سلامت، اولویت اول مهریز
واکنش زاکانی به شب خوابی کارتن خواب‌ها در اتوبوس ها
برگزاری همایش کوهپیمایی ویژه روز جهانی کوهستان در بیرجند
پاراآسیایی ۲۰۲۵، صعود شهروز حیدری به مرحله نیمه پایانی بوچیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)