• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۳۴۰۳
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
اقتصادی » آب و انرژی

۵۲ هزار کیلومتر از شبکه برق کشور پایش و سرویس می‌شود

مدیرکل راهبری و مهندسی شبکه توزیع توانیر با تشریح ابعاد فنی و اجرایی طرح ملی سامان گفت: این طرح با هدف کاهش خاموشی‌های ناخواسته، افزایش قابلیت اطمینان شبکه و آمادگی عملیاتی صنعت برق برای عبور ایمن از اوج بار تابستان آینده طراحی و به‌صورت سراسری وارد فاز اجرا شده است.

۵۲ هزار کیلومتر از شبکه برق کشور پایش و سرویس می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، رضا کفیلی مدیرکل راهبری و مهندسی شبکه توزیع توانیر در حاشیه مراسم افتتاحیه فاز عملیاتی این طرح، با اشاره به شرایط چند سال اخیر شبکه توزیع برق کشور اظهار کرد: ناترازی تولید و مصرف برق در سال‌های گذشته، به‌ویژه در تابستان، موجب انجام مانور‌های متعدد بهره‌برداری، قطع و وصل‌های مکرر و اعمال مدیریت بار در شبکه‌های فشار متوسط شده که همین موضوع به فرسودگی و آسیب‌دیدگی بخشی از تجهیزات شبکه انجامیده است.

به گفته وی، تابستان گذشته یکی از سخت‌ترین دوره‌های بهره‌برداری شبکه توزیع بوده و همین امر ضرورت اجرای یک برنامه جامع سرویس و اورهال شبکه را دوچندان کرده است.
کفیلی افزود: با توجه به پیش‌بینی تداوم شرایط ناترازی در تابستان سال آینده، صنعت برق این فاصله زمانی فصل زمستان را فرصتی راهبردی برای آماده‌سازی شبکه دانست و بر همین اساس، طرح سامان بر مبنای مدل مدیریت دارایی‌های فیزیکی و در قالب یک فرآیند هشت‌مرحله‌ای مدون طراحی و به شرکت‌های توزیع ابلاغ شد.

 شناسایی فیدر‌های پرخطر با رویکرد داده‌محور
مدیرکل راهبری و مهندسی شبکه توزیع توانیر با بیان اینکه نخستین گام طرح سامان، شناسایی دقیق فیدر‌های پرریسک بوده است، تصریح کرد: فیدر‌هایی که سابقه خاموشی‌های متعدد داشته‌اند، فیدر‌هایی که احتمال بروز حادثه در آنها بالاست و همچنین فیدر‌های حساس تغذیه‌کننده مراکز حیاتی مانند بیمارستان‌ها و مشترکان خاص، در اولویت این طرح قرار گرفتند. بر این اساس، ۷۸۸ فیدر فشار متوسط در سراسر کشور شناسایی و وارد چرخه ساماندهی شدند.

وی ادامه داد: در مرحله بعد، این فیدر‌ها با استفاده از فناوری‌های نوین پایش وضعیت شامل تجهیزات ترموویژن، التراسونیک و سایر ابزار‌های تخصصی مورد بازدید دقیق قرار گرفتند، عارضه‌ها شناسایی شد و برای هر فیدر، سناریوی اختصاصی رفع عیب و پیشگیری از خاموشی تدوین شد. این فرآیند در قالب دفترچه‌های فنی مجزا برای هر فیدر تکمیل شده و مبنای عملیات اجرایی قرار گرفته است.

آغاز همزمان عملیات بر روی ۳۰ دستگاه فیدر فشارمتوسط با طول ۲۱۰۰ کیلومتر
کفیلی با اشاره به آغاز عملیاتی طرح سامان گفت: همزمان با افتتاح رسمی این طرح، عملیات اجرایی در حدود ۳۰ دستگاه فیدر به‌صورت همزمان در سراسر کشور آغاز شده و در روز نخست، نزدیک به ۲۱۰۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط وارد فاز سرویس و نگهداشت شده است. این روند تا پیش از آغاز اوج بار ادامه خواهد داشت و در نهایت، کل ۷۸۸ فیدر و حدود ۵۲ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط تحت پوشش عملیات پیشگیرانه قرار می‌گیرد.

 محور‌های فنی عملیات نگهداشت
مدیرکل راهبری و مهندسی شبکه توزیع توانیر، محور‌های اصلی اقدامات فنی در طرح سامان را شامل شناسایی و رفع اتصالات سست و نقاط داغ شبکه با تجهیزات ترموویژن، تبدیل اتصالات پیچی به اتصالات پرسی، شناسایی و رفع تخلیه‌های جزئی با تجهیزات التراسونیک، کاورینگ تجهیزات در نقاط حساس و اجرای شاخه‌زنی اصولی در مناطق مشجر عنوان کرد و افزود: تمامی این اقدامات بر پایه تحلیل علل ریشه‌ای خرابی‌ها (RCA) و داده‌های واقعی شبکه انجام می‌شود.

ساختار نظارتی و هماهنگی ملی
کفیلی همچنین از پیش‌بینی ساختار منسجم نظارتی در این طرح خبر داد و گفت: برای اجرای یکپارچه طرح سامان، یک مجری کشوری و ۹ ناظر عالی از سوی شرکت توانیر تعیین شده‌اند که وظیفه پشتیبانی فنی، پایش مستمر، رفع موانع اجرایی و ارزیابی اثربخشی اقدامات پس از اجرا را بر عهده دارند.

اهداف راهبردی طرح سامان 
وی در پایان، هدف نهایی طرح سامان را افزایش آمادگی عملیاتی اکیپ‌های اجرایی، ارتقای تاب‌آوری شبکه در برابر حوادث طبیعی نظیر طوفان، سیل و شرایط بحرانی و در نهایت، کاهش خاموشی‌های ناخواسته و افزایش رضایت مشترکان عنوان و تأکید کرد: امیدواریم با اجرای دقیق این طرح، صنعت برق بتواند تابستان پیشِ‌رو را با پایداری بیشتر شبکه و حداقل خاموشی‌های ناشی از عارضه‌های فنی پشت سر بگذارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف مواد محترقه غیر مجاز در تالش
جوانان پای کار انقلاب
امام جمعه سلماس: ۲۲ بهمن نماد وحدت و قدرت ملی بود
بررسی ظرفیت های گردشگری عرفانی در شاهرود
۳۱۰ میلیارد مترمکعب گاز ترش از سکوهای دریایی
حضور حماسی ملت خنثی کننده تمام فتنه‌های دشمنان اسلام است
اعلام نتایج اولین دوره لیگ کاراته بانوان کیش
اتحاد ملی در راهپیمایی ۲۲ بهمن دشمن را مایوس کرد
همه برای ایران در جشن انقلاب اسلامی
افتتاح واحد پزشکی قانونی در زندان دزفول
کالابرگ دهک‌های درآمدی هشتم، نهم و دهم فردا شارژ می‌شود
سه کشور اروپایی در فتنه انگیزی‌ها شریک جرم هستند
آزمونی که امروز بدون شهید ذبیحی برگزار شد
اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی موثرترین راهکار برای عبور از چالش‌های اقتصادی است
گشایش نمایشگاه جشن انقلاب در قائمشهر
شهرکرد میزبان لیگ برتر فوتسال کشور
مشهد میزبان نوزدهمین نمایشگاه بین‌ المللی قرآن و عترت
آزادی ۴۵ زندانی البرزی همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر
مسیر شهادت، مسیر عزت، شرف و غیرت است
تا ساعتی دیگر مصاف فجر وفولاد در اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
بارش‌های اخیر کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۹:۳۰ امروز
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
برپایی نمایشگاه روستا آباد در بندرعباس
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن
پیام تبریک سران کشور‌ها به رئیس جمهور
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۲۶ نظر)
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)