• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۲۶۰۴
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

معجزه‌ای برای استخوان‌ها پس از ورزش

طبق یافته‌های یک مطالعه جدید نوشیدن شیر پس از ورزش به حفظ استخوان‌های شما در طول پیری کمک می‌کند.

معجزه‌ای برای استخوان‌ها پس از ورزش

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از دیلی میل، بر اساس مطالعه‌ای امیدوارکننده، نوشیدن شیر پس از ورزش می‌تواند به محافظت از افراد بزرگسال در برابر شکستگی‌های تهدیدکننده در زندگی کمک کند. با افزایش سن جمعیت جهانی، حفظ توده عضلانی و چگالی استخوان به یک چالش بزرگ سلامتی تبدیل شده است. بیش از سه میلیون نفر در بریتانیا به پوکی استخوان مبتلا هستند، اما برآورد‌ها نشان می‌دهد که درصد بیشتری در معرض خطر هستند و تا ۴۰ درصد از افراد بالای ۵۰ سال ممکن است دچار استخوان‌کاهی شوند، که اولین مرحله نازک شدن استخوان است.

شرکت در تمرینات منظم، به ویژه تمرینات مقاومتی، مدت‌هاست که به عنوان یکی از مؤثرترین مداخلات در برابر بیماری‌های عضلانی-اسکلتی شناخته شده است. اما اکنون دانشمندان چینی می‌گویند که ترکیب یک برنامه تمرینی مبتنی بر قدرت با یک لیوان شیر پس از ورزش می‌تواند به جلوگیری از نازک شدن استخوان کمک کند.

پروتئین مدت‌ها به سلامت استخوان مرتبط بوده است، زیرا به افزایش جذب کلسیم کمک می‌کند که برای استحکام استخوان ضروری است و خطر شکستگی استخوان ناشی از سقوط را در دوران پیری کاهش می‌دهد.

مطالعه‌ای که در "مجله تغذیه، سلامت و پیری" منتشر شده است، کارایی شیر گاو و شیر سویا را به عنوان منابع پروتئینی قابل مصرف مقایسه کرده است. در مجموع، ۸۲ بزرگسال سالم بالای ۶۰ سال که از هرگونه بیماری که بر دریافت پروتئین آنها تأثیر بگذارد، آزاد بودند، در این مطالعه گنجانده شدند.

تمام شرکت‌کنندگان یک برنامه تمرینی هشت هفته‌ای را تکمیل کردند که شامل سه جلسه تمرینات مقاومتی و تعادل در هفته بود. سپس شرکت‌کنندگان به یکی از چهار گروه اول فقط ورزش ، دوم ورزش با آموزش تغذیه؛ سوم ورزش با آموزش تغذیه و مکمل شیر گاو؛ و چهارم ورزش با آموزش تغذیه و مکمل شیر سویا تقسیم شدند.

گروه‌های اول و دوم هیچ مداخله غذایی اضافی دریافت نکردند و به صورت عادی غذا خوردند. شرکت‌کنندگان در گروه شیر گاو ۲۴۰ میلی‌لیتر شیر کم‌چرب ۳۰ دقیقه تا یک ساعت پس از اتمام تمرینات خود نوشیدند. شرکت‌کنندگانی که شیر سویا می‌نوشیدند کمی کمتر دریافت کردند تا اطمینان حاصل شود که هر دو گروه حدود ۷-۸ گرم پروتئین در هر جلسه مصرف می‌کنند.

این گروه‌ها همچنین ۶۰ گرم سیب‌زمینی شیرین بخارپز پس از هر جلسه تمرین برای تعادل پروتئین و کربوهیدرات مصرف کردند. جلسات آموزشی تغذیه به طور هفتگی برگزار شد و بر الگو‌های غذایی سالم با تأمین پروتئین کافی، بهداشت دهان و پیشگیری از آسیب تمرکز داشت.

پس از هشت هفته، تمام گروه‌ها نشان‌دهنده بهبود‌های قابل توجهی در سرعت پیاده‌روی بودند که نشان می‌دهد ورزش منظم به بهبود تحرک و عملکرد کمک می‌کند. کسانی که هیچ تغییر خاصی در رژیم غذایی خود نداشتند، اما مرتباً ورزش کردند، بهبود قابل توجهی در قدرت دست و انتقال از نشستن به ایستادن تجربه کردند. پژوهشگران گفتند که این نشان‌دهنده بهبود عملکرد عصبی-عضلانی و قدرت اندام پایین است.

اما بزرگ‌ترین بهبود‌ها در شرکت‌کنندگانی دیده شد که پس از ورزش یک لیوان شیر گاو نوشیدند و در کلاس‌های تغذیه هفتگی شرکت کردند. این شرکت‌کنندگان بهبود قابل توجهی نه تنها در قدرت دست داشتند، بلکه سرعت ایستادن از روی صندلی و نشستن دوباره پنج بار متوالی و سرعت پیاده‌روی در مسافت شش متری نیز بهبود پیدا کردند.

پژوهشگران گفتند: «این نشان می‌دهد که ترکیب ورزش با مکمل شیر می‌تواند برای عملکرد عضلانی نسبت به مکمل شیر سویا مفیدتر باشد.» 

به‌طور برجسته، قدرت دست در گروه دوم که در کلاس‌های تغذیه شرکت کردند، اما رژیم غذایی خود را تغییر ندادند، به‌طور قابل توجهی پایین‌تر بود. این نشان می‌دهد که مداخلات مبتنی بر دانش به تنهایی کافی نیستند و تغییرات رژیم غذایی نیز ضروری است.

پژوهشگران نتیجه‌گیری کردند: «این مطالعه نشان می‌دهد که ترکیب تمرینات مقاومتی با مکمل فوری پروتئین غنی از غذا‌های کامل، به‌ویژه شیر، می‌تواند به بهبود سلامت استخوان و عملکرد جسمی در بزرگ‌تر‌های مقیم جامعه کمک کند.»

با این حال، آنها اذعان کردند که با وجود نقاط قوت خود، این مطالعه چندین محدودیت دارد که شامل مدت زمان نسبتاً کوتاه آن است. 

نازک شدن استخوان با اسکن دکسای استخوان(دستگاه برسی سلامت استخوان ها) تشخیص داده می‌شود که میزان مواد معدنی استخوان (عمدتاً کلسیم) را نسبت به فردی سالم در دهه ۲۰ زندگی اندازه‌گیری می‌کند. نمره صفر معمولی است. نمره‌های بین -۱ تا -۲.۵ نشان‌دهنده استخوان‌کاهی است، در حالی که هر نمره پایین‌تر از -۲.۵ به عنوان پوکی استخوان طبقه‌بندی می‌شود. 

با گذشت زمان، پوکی استخوان استخوان‌ها را تضعیف کرده و آنها را شکننده و آسیب‌پذیرتر می‌کند. این وضعیت به آرامی طی سال‌ها توسعه می‌یابد و اغلب تنها زمانی تشخیص داده می‌شود که یک سقوط منجر به شکستگی استخوان شود.

درمان بر پایه مصرف دارو برای تقویت استخوان‌ها است، اما ورزش منظم، تغذیه سالم، مکمل ویتامین D، ترک سیگار و کاهش مصرف الکل نیز می‌تواند به حفظ سلامت استخوان کمک کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
تأکید بر اصلاح الگوی کشت و حمایت از تولیدکنندگان در جلسه شورای کشاورزی رودبار جنوب
دعای هر روز و روز پنجم ماه مبارک رمضان
نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور
تشییع مادر شهید در روستای امیری ریگ شهرستان لردگان
تساوی تراکتور مقابل ملوان بندرانزلی
آتش سوزی خودرو در جاده میناب جان یک نفر را گرفت
تزریق نقدینگی به صنایع خوزستان؛ امید جدید برای احیای واحدهای راکد و اشتغالزایی
رشد ۲۴ درصدی ثبت‌نام داوطلبان هفتمین دوره شورا‌های اسلامی روستا در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)