• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۳۰۳۹
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۸
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش
رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و اموراداری:

دانشگاه فرهنگیان قلب نظام تربیت معلم کشور

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و اموراداری گفت: مهم‌ترین برنامه‌درسی معلمی، کارورزی مؤثر در محیط واقعی است.

 

دانشگاه فرهنگیان قلب نظام تربیت معلم کشوربه گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی باقرزاده، در گردهمایی رؤسای دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور که با حضور اعضای هیأت‌رئیسه، رؤسای دانشگاه‌های فرهنگیان استان‌ها، مدیران و سرپرستان دانشکده‌های دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور در اردوگاه فرهنگی شهید باهنر تهران برگزار شد، با تشریح سیاست «برای ایران، برای مدرسه» اظهار کرد: این عنوان یک شعار سیاسی نیست، بلکه سیاستی پذیرفته‌شده در جهان است که منافع ملت‌ها را از مدرسه آغاز می‌کند؛ چراکه قوام و ماندگاری یک ملت بدون مدرسه امکان‌پذیر نیست.

وی با بیان اینکه وضعیت امروز جامعه، محصول مدارس دیروز و آینده کشور، محصول مدارس امروز است، مدرسه را بستری بی‌بدیل برای یادگیری، شناسایی استعدادها، پرورش مهارت‌ها و توانمندسازی انسان در ارتباط با خود، جامعه، خلقت و خالق دانست و افزود: مدرسه فرصتی برای تغییر است و این تغییر تنها از مسیر یادگیری محقق می‌شود.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر نقش محوری معلم در نظام آموزشی، خاطرنشان کرد: قلب مدرسه، معلم است و قلب نظام تربیت معلم، دانشگاه فرهنگیان است؛ دانشگاهی که خروجی آن، کارمند نیست، بلکه انسانی است که طی ۳۰ تا ۴۰ سال بر سرنوشت نسل‌ها اثر می‌گذارد.

باقرزاده با اشاره به جایگاه دانشگاه فرهنگیان، این دانشگاه را قلب تپنده آموزش و پرورش دانست و گفت: دانشگاه فرهنگیان در آستانه یک تپش جدی و مثبت، هم در حوزه زیرساخت‌ها و هم در حوزه نیروی انسانی و اندیشه قرار دارد و گران‌بهاترین سرمایه کشور یعنی معلم را به جامعه تحویل می‌دهد.

وی سپس به مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی دانشگاه فرهنگیان پرداخت و اظهار کرد: نسبت استاد به دانشجو در حال حاضر ۶۱ به ۱ است، در حالی که استاندارد ۳۰ به ۱ است و کشور با کمبود حدود ۲ هزار عضو هیأت علمی مواجه است. همچنین ۷۵ درصد ساختمان‌های دانشگاه بیش از ۳۰ سال قدمت دارند و سرانه فضای آموزشی دانشگاه فرهنگیان حدود ۱.۴ مترمربع است، در حالی که استاندارد دانشگاهی ۱۰ مترمربع تعیین شده است.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش، وابستگی مالی دانشگاه به درآمدهای اختصاصی، فاصله کم نسل‌ها و عدم هم‌پایی برنامه‌های درسی با شتاب تغییرات، ضعف مهارت‌های فناورانه برخی از فارغ‌التحصیلان و ضرورت تقویت کارورزی را از دیگر چالش‌های جدی تربیت معلم برشمرد و تأکید کرد: مهم‌ترین برنامه درسی معلمی، کارورزی مؤثر در محیط واقعی است.

باقرزاده با اشاره به سیاست‌های جذب و تأمین نیروی انسانی، بر لزوم پرهیز از گزینش‌های نادرست، بازتعریف شایستگی‌های معلم تراز و تقویت برنامه «صلاحیت معلمی» در دانشگاه فرهنگیان تأکید کرد و افزود: تصمیم‌گیری‌های آموزشی باید مبتنی بر شواهد، داده‌ها و مطالعات میدانی باشد، نه بر اساس حدس و گمان.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت پذیرش دانشجومعلمان اشاره کرد و گفت: ظرفیت دانشگاه فرهنگیان در سال آینده حداقل ۲۶ هزار نفر برآورد می‌شود و با احتساب ظرفیت‌های قانونی، امکان مطالبه افزایش پذیرش نیز وجود دارد، هرچند محدودیت فضا در مراکز استان‌ها یکی از چالش‌های جدی این مسیر است.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش، دوره‌های مهارت‌آموزی یک‌ساله را از موضوعات نیازمند بازنگری دانست و تصریح کرد: مطالعات میدانی نشان می‌دهد رضایت معلمان از این دوره‌ها پایین است و ارتباط معناداری میان محتوای دوره‌ها و نیازهای کلاس درس وجود ندارد؛ بنابراین اصلاح اساسی این فرآیند یک ضرورت است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت ساماندهی مأموریت نیروها، خواستار شناسایی، ارزیابی و ارسال درخواست‌ها تا پایان مردادماه شد و تصریح کرد: مدیریت دقیق منابع انسانی، شرط موفقیت نظام تعلیم و تربیت و تضمین‌کننده آینده آموزش کشور است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهار حریق در یک دستگاه تریلی در شوش
لزوم راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ اسفند ۱۴۰۴
تشکیل ۶ کارگروه تخصصی در شورای راهبردی بانوان و خانواده هرمزگان
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۶ اسفند ماه ۱۴۰۴
۵۱ درصد از اراضی مستعد زنجان زیر چتر آبیاری نوین
دعای هر روز و روز هفتم ماه مبارک رمضان
مهلت بخشودگی جرائم مالیاتی زنجان تا ۱۴ اسفند
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ضرورت احداث کمپ ترک اعتیاد در بستان‌آباد
کشف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آبادِ هرمزگان
گسترش همکاری ها بین آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان
ایران جان، مقوم انسجام و امید ملی
هشدار نارنجی تشدید گردوخاک با منشا عراقی در خوزستان
نظارت هوشمند در جاده‌های سیستان و بلوچستان تقویت می‌شود
اختصاص ۲ آمبولانس پیشرفته به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
اعتبار امروز تبریز ریشه در هویت تاریخی آن دارد
بارش پراکنده باران در سمنان
هم‌اندیشی فرمانده سپاه خوزستان با قضات بسیجی؛ قدردانی از همراهی دستگاه قضا در مأموریت‌ها
لزوم رعایت توصیه‌های ایمنی هنگام استفاده از شوینده‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
شهادت خلبان و کمک خلبان در درچه خمینی شهر
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
پیش بینی خیزش گردوخاک محلی در خوزستان
شیفت عصر مدارس مازندران فردا چهارشنبه تعطیل شد/ فعالیت ادارات تا ۱۲ ظهر
تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)