• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۴۰۰۲۴
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

ورود سازمان بارزرسی به امضا‌های طلایی در بازار سلامت

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از ورود ویژه سازمان بازرس کل کشور به امضا‌های طلایی در حوزه سلامت خبر داد.

ورود سازمان بارزرسی به امضا‌های طلایی در بازار سلامت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در ابتدای این نشست، اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در حضور رئیس و معاونان و مدیران سازمان بازرسی کل کشور، مطالبات، دغدغه‌ها، گزارش‌های حاصل از بازدید‌های میدانی، بازرسی‌ها و آسیب‌شناسی‌های انجام‌شده در حوزه سلامت را مطرح کردند و پس از جمع‌بندی موضوعات، مقرر شد سازمان بازرسی کل کشور با رویکردی قاطع، جدی و عملیاتی به برخی مسائل اولویت‌دار حوزه سلامت ورود کند.

سلمان اسحاقی، در تشریح نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بر اساس تصمیم اتخاذشده، کمیته‌ای مشترک با حضور کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و سازمان بازرسی کل کشور تشکیل خواهد شد تا پرونده‌های مرتبط با سوءمدیریت، ترک فعل، رانت و فساد در حوزه سلامت با سرعت و دقت بیشتری مورد رسیدگی قرار گیرد.

اسحاقی یادآور شد: یکی از مهم‌ترین محور‌های مطرح‌شده در جلسه، بررسی وضعیت تخصیص ارز دولتی به حوزه دارو و مواد اولیه دارویی بود و مقرر شد فهرست شرکت‌هایی که با هدف واردات دارو و مواد اولیه دارویی ارز دولتی دریافت کرده‌اند، از طریق کمیسیون بهداشت، وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی در اختیار سازمان بازرسی کل کشور قرار گیرد.

وی تصریح کرد: اعتقاد کمیسیون بهداشت این است که وقتی برای دارو و مواد اولیه، منابع ارزی با نرخ حمایتی ۲۸۵۰۰ تومانی تخصیص یافته، نباید شاهد افزایش قیمت دارو و استمرار کمبود‌ها در بازار باشیم و لازم است نحوه هزینه‌کرد و اثربخشی این منابع به‌صورت دقیق بررسی شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، یادآور شد: سازمان بازرسی کل کشور همچنین ورود جدی به موضوع امضا‌های طلایی در بخش‌های مختلف حوزه سلامت (ستاد وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و...) از جمله فرآیند‌های تصمیم‌گیری و تخصیص‌ها خواهد داشت چرا که هرگونه رانت و انحراف در این بخش‌ها مستقیماً سلامت مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: موضوع دیگر، بررسی نحوه تخصیص تجهیزات پزشکی خارج از تعهدات و خارج از سطح‌بندی‌های تعیین‌شده است؛ در برخی موارد گزارش‌هایی درباره تخصیص تجهیزات سرمایه‌ای از جمله‌ام‌آرآی، سی‌تی‌اسکن و سایر امکانات تخصصی خارج از ضوابط مطرح شده که نیازمند نظارت دقیق است.

اسحاقی ادامه داد: همچنین مقرر شد موضوع معطلی کالا‌های سلامت‌محور، مواد اولیه دارویی، تجهیزات و ملزومات پزشکی در گمرک با فوریت بررسی شود، زیرا هرگونه تأخیر در ترخیص این اقلام می‌تواند زنجیره تأمین سلامت کشور را با اختلال مواجه کند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به موضوع پرداخت‌های خارج از تعرفه گفت: یکی از موضوعاتی که اعضای کمیسیون بهداشت بر آن اصرار جدی داشتند، ورود سازمان بازرسی و دستگاه قضایی به پدیده زیرمیزی بود چرا که این رفتار نادرست علاوه بر تحمیل هزینه به مردم، خسارت جبران‌ناپذیری به اعتماد عمومی نسبت به نظام سلامت وارد می‌کند.

وی افزود: مقرر شد با همکاری نهاد‌های مسئول، روند برخورد با تخلفات و پرونده‌های مرتبط با پرداخت‌های خارج از تعرفه با جدیت بیشتری دنبال شود.

اسحاقی با اشاره به وضعیت تأمین دارو در کشور گفت: کمیسیون بهداشت و درمان در این نشست هشدار داد که با وجود تأمین و تخصیص ارز، شرایط فعلی دارو نیازمند پاسخگویی و اقدام فوری است.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده، در حال حاضر حدود ۵۶۰ قلم دارو در وضعیت بحرانی و حدود ۱۸۰ قلم دارو در وضعیت حاد قرار دارد و این شرایط در حالی رخ داده که منابع ارزی و سیاست‌های حمایتی برای حوزه دارو در نظر گرفته شده است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تأکید کرد: استمرار این وضعیت برای کمیسیون قابل درک و قابل اغماض نیست و لازم است تمام دستگاه‌های مسئول نسبت به دلایل ایجاد کمبودها، نحوه تخصیص منابع و عملکرد اجرایی پاسخگو باشند.

وی با هشدار به افرادی که در حوزه سلامت مرتکب سوءمدیریت، ترک فعل، رانت، فساد و سوءاستفاده از منابع عمومی شده‌اند، تصریح کرد: امروز آخرین فرصت برای پایان دادن به این روندهاست و با تشکیل کمیته مشترک نظارتی میان کمیسیون بهداشت و درمان و سازمان بازرسی کل کشور، هیچ‌گونه اغماض و حاشیه امنی برای متخلفان پذیرفته نخواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار گوترش درباره کمبود شدید بودجه آنروا
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، چهارشنبه دهم تیر
همکاری «متا» با رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ایران
قدردانی سفیر ایران در ژنو از روایتگران جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی
ادعای رسانه عبری درباره تعویق اجرای توافق در لبنان
سانحه ریلی در آمریکا
لزوم حمایت از رانندگان در اجرای قانون مبارزه با قاچاق
موج گرما و قطعی برق هزاران خانوار فرانسوی
رسیدگی به ۴۱ هزار پرونده قضایی در مسجدسلیمان
وصول ۲۴۰ هزار میلیارد ریال از درآمد‌های گمرکات خوزستان
هشدار جرم‌انگاری روزنامه‌نگاری در لایحه امنیتی انگلیس
برگزاری میز ارتباطی با بنگاه های اقتصادی در تبریز
پیشرفت ۶۰ درصدی نیروگاه خورشیدی لیل‌آباد زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ تیر ۱۴۰۵
زلزله در مکزیک
اطلاعیه قطع گاز طبیعی در منطقه کمپلو اهواز، چهارشنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۵
آبرسانی به ۱۰ روستای محروم هوراند
تاکید بر روایت‌گری منش شهدا برای نسل‌های آینده
روایتی از برکات ماندگار سفر رهبر شهید انقلاب اسلامی به روستای کویج آذربایجان شرقی
۲۰ شهید و زخمی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب
محدودیت ترافیکی در اطراف مراسم تشییع رهبر شهید اعمال می شود
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است
جزئیات بزرگ‌ترین طرح ترافیکی تهران برای مراسم بدرقه رهبر شهید انقلاب
پرداخت مطالبات گندم‌کاران شرط حفظ خودکفایی در تولید گندم
تعیین محل اعتبارات جدید برای پرداخت پول گندم
حذف آلمان از جام جهانی ۲۰۲۶؛ پاراگوئه فاتح شگفتی‌ساز
سردار ابن‌الرضا: نقض آتش‌بس با واکنش متناسب ایران مواجه می‌شود
اولین حضور تیم چادرملوی اردکان در آسیا/ پیام تبریک استاندار به مناسبت صعود تاریخی تیم چادرملوی اردکان
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران
تمهیدات گسترده مدیریت شهری برای مراسم وداع و تشییع رهبر شهید ؛ ۴ پهنه پارک خودرو تعیین شد
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات
قرارگاه حمزه: یک تیم تجزیه‌طلب در شمال‌غرب منهدم شد
فرار مغرب از شکست مقابل هلند؛ خداحافظی لاله‌های نارنجی از جام جهانی ۲۰۲۶
اگر آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد به تعهداتمان عمل می‌کنیم
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم  (۳ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
بهره‌برداری از پل مهرگان بندرعباس تا یک ماه آینده  (۱ نظر)
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران  (۱ نظر)
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۱ نظر)
ثبت‌نام مرحله سوم طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان در سه استان  (۱ نظر)
بانوی کرمانشاهی در مسابقه‌های قایقرانی قهرمانی آسیا خوش درخشید  (۱ نظر)
مهلت بررسی و تأیید اطلاعات معاملات زمستان ۱۴۰۴ تا ۱۴ تیر تمدید شد  (۱ نظر)
امنیت؛ از مولفه‌های مثبت در مسیر توسعه و سرمایه‌گذاری استان کرمان است  (۱ نظر)
پویش میزبان زائران عبوری بدرقه پیکر مطهر امام شهید در گلستان  (۱ نظر)