• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۴۷۳۱۶
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۵ - ۰۲:۰۸
بین الملل » روابط خارجی

مخالفت قاطعانه ایران با تحریم‌های آمریکا علیه کوبا

سفیر ایران در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر مخالفت قاطع خود را با هرگونه تحریم اقتصادی، تجاری و مالی اعمال‌شده علیه کشور‌های مستقل و دارای حاکمیت، از جمله کوبا، اعلام می‌کند.

مخالفت قاطعانه ایران با تحریم‌های آمریکا علیه کوبا

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ایروانی روز سه شنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل  درباره «ضرورت پایان دادن به تحریم اقتصادی، تجاری و مالی اعمال‌شده از سوی ایالات متحده آمریکا علیه کوبا» افزود: مایه تاسف است که به رغم بیش از شش دهه درخواست‌های مکرر مجمع عمومی سازمان ملل متحد و اکثریت قریب به اتفاق جامعه بین‌المللی، ایالات متحده نه تنها به تحریم‌ها و اقدامات تنبیهی خود علیه یک کشور مستقل و دارای حاکمیت پایان نداده است، بلکه محاصره اقتصادی، تجاری و مالی را تشدید کرده که پیامد‌های ویرانگری برای مردم کوبا به همراه داشته است.

سفیر ایران در سازمان ملل افزود: این محاصره، شرایط زندگی را وخیم‌تر، کمبود سوخت را تشدید، تولید برق و تامین انرژی الکتریکی را مختل و عملکرد خدمات عمومی ضروری را تضعیف کرده، مانع تامین مواد غذایی، دارو‌ها و تجهیزات پزشکی شده، دسترسی به دیگر کالا‌های اساسی را محدود کرده و بشدت توسعه پایدار این کشور را با محدودیت مواجه ساخته است.

ایالات متحده این اقدامات قهری یکجانبه غیرقانونی را با تهدید‌های مکرر و بی‌پروا به استفاده از زور و اقدامات تجاوز نظامی مستقیم، تشدید کرده که مغایر منشور سازمان ملل متحد و اصول اساسی حقوق بین‌الملل است.

او ادامه داد: تمام این سیاست‌های یکجانبه و قهری مهار نشده، همراه با اعمال مداوم اقدامات قهری یکجانبه، با هدف انکار حق تعیین سرنوشت یک کشور مستقل و وادار کردن آن به پذیرش دخالت خارجی در امور داخلی انجام می‌شود که به منزله تلاشی برای تسلیم کوبا است و نقض اصول شناخته‌شده حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد، از جمله اصول تثبیت‌شده برابری حاکمیت‌ها و عدم دخالت در امور داخلی، محسوب می‌شود.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: عزم راسخ ما برای مخالفت با چنین سیاست‌های یکجانبه و قهری، که روح منشور سازمان ملل متحد را تضعیف می‌کند و با قرار دادن یک کشور عضو بالاتر از حقوق بین‌الملل، نظم بین‌المللی را بی‌ثبات می‌کند، همچنان پابرجاست.

در حالی که هشتادمین سالگرد امضای منشور سازمان ملل متحد را گرامی می‌داریم، همه ما مسوولیت جمعی داریم که در مواجهه با چنین نقض آشکار اهداف و اصول آن، صرف نظر از دیدگاه‌های سیاسی متفاوتمان، سکوت نکنیم. اعتبار منشور به اجرای مداوم و بی‌طرفانه آن بستگی دارد.

اعتبار منشور به اجرای مداوم و بی‌طرفانه‌ی آن بستگی دارد. به عنوان کشوری که در طول سال گذشته در دو نوبت با تجاوز نظامی ایالات متحده و رژیم اسرائیل مواجه شده‌ایم، تاکید می‌کنیم که رعایت منشور سازمان ملل متحد نمی‌تواند گزینشی باشد و همچنین نمی‌تواند مشمول استاندارد‌های دوگانه باشد.

ایروانی تصریح کرد: هرگونه ادعایی در مورد تعهد کشور‌های عضو به اهداف و اصول منشور باید با تمایل آنها به محکوم کردن سیاست‌هایی که صلح و امنیت بین‌المللی را به خطر می‌اندازد و ایستادگی واحد در رد چنین اقداماتی در هر کجا و توسط هر کسی که رخ دهد، سنجیده شود.

جمهوری اسلامی ایران بار دیگر مخالفت قاطع خود را با هرگونه تحریم اقتصادی، تجاری و مالی اعمال‌شده علیه کشور‌های مستقل و دارای حاکمیت، از جمله کوبا، اعلام می‌کند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: ما همچنان به حمایت از حذف کامل همه اشکال اقدامات قهری یکجانبه که ملت‌ها و پایه‌های همکاری بین‌المللی و همزیستی مسالمت‌آمیز را تضعیف می‌کند، ادامه خواهیم داد.

مجمع عمومی سازمان ملل سالانه موضوع لغو تحریم‌ها علیه کوبا را بررسی و تصویب می‌کند، اما آمریکا با فشار‌های دیپلماتیک خواستار جلوگیری از طرح آن در نشست امسال شده بود.»

«برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا امروز شکایت رسمی کشورش را درباره اقدامات تهاجمی آمریکا از جمله محاصره انرژی به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد و گفت که محاصره انرژی آمریکا، خدمات ضروری مانند مراقبت‌های بهداشتی، تامین مواد غذایی و حمل و نقل را به خطر انداخته است.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکنون ۳۱ بار با رای خود، محاصره اقتصادی علیه کوبا را با اکثریت قاطع محکوم کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حمایت قاطع مجلس خبرگان رهبری از پیام عزتمندانه رهبر معظم انقلاب
آخرین خداحافظی با رهبر شهید انقلاب
فعالیت ادارات، بانک‌ها، مراکز خدماتی و تجاری ۲۳ و ۲۴ تیر در کیش
تجمع مردمی در مهاباد در حمایت از اقتدار نیرو‌های مسلح و مدیریت تنگه هرمز
گرمای بی‌سابقه در راه کرمان و گردوغبارتا پایان هفته
انهدام دو فروند پهپاد لوکاس در بندرعباس و شهرستان لار
عفاف و حجاب ؛سنگرِ حفظِ امنیت روانی و اجتماعی جامعه
افتتاح طرح آبیاری نوین در لالی با مشارکت بنیاد علوی+فیلم
دلتنگی فرزندان دیار میرزا در فراق رهبر شهیدشان
عزاداری ورزشی‌ها در دهه سوم محرم
ارسال مصالح ساختمانی از دامغان به مناطق آسیب‌دیده جنگ تحمیلی سوم
پیگیری تکمیل زیر ساخت‌های سفر‌های زیارتی به مشهد
کاهش ساعت کاری ادارات خوزستان در سه‌شنبه؛ دورکاری کارکنان در چهارشنبه
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز در منطقه حفاظت شده گدار نقده
برگزاری آزمون کارشناسی ارشد با حضور ۶۰۲ داوطلب در حوزه امتحانی کیش
تکمیل ۱۲ سد اولویت‌دار در لرستان
چهار دهه مجاهدت پدر شهید امت در سایه ایمان
آزمون‌های نهایی دانش‌آموزان پایه‌های یازدهم و دوازدهم تا ۱۲ مرداد
بهسازی محور گردشگری و اقتصادی تکاب-بیجار
تاکید بر توسعه و تحکیم روابط راهبردی ایران و چین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
کاروان بزرگ زائران اربعین «عشاق‌الحسین(ع)» از رامشیر به سوی کربلا
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان
کمربندی برغان تا دو ماه آینده افتتاح می‌شود
علی نعمتی به لوسیل قطر پیوست
برنامه زمان‌بندی مدیریت بار اضطراری برق تبریز
تشییع شهید علیرضا زارعی ثانی در بردسکن؛ وداع با پدری که نوزاد دوماهه‌اش را به یادگار گذاشت
حمله سپاه به پایگاه آمریکایی دُقم در عمان
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!
امروز؛ آغاز توزیع کارت آزمون کارشناسی ارشد
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد
جام جهانی ۲۰۲۶؛ برنامه مرحله نیمه نهایی با چهار مدعی قهرمانی
آبادان، هندیجان و ماهشهر هدف پرتابه‌های دشمن
اطلاع از جدول خاموشی‌ها در گیلان با مراجعه به نرم افزار «برق من» و یا درگاه رسمی توزیع برق استان
اطلاعیه خاموشی‌های موقت برق در استان کهگیلویه و بویراحمد
قدردانی سازمان بین‌المللی دریانوردی از کشتی ناجی ایرانی
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید  (۸ نظر)
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد  (۳ نظر)
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد  (۳ نظر)
مرگ لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب آمریکا  (۳ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
آغاز فعالیت مواکب اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان از ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد  (۱ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی در تیر ماه  (۱ نظر)
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!  (۱ نظر)
ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ آغاز شد  (۱ نظر)
سامانه یکپارچه خدمات مشترکان شرکت‌های برق منطقه‌ای عملیاتی شد  (۱ نظر)
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند  (۱ نظر)
قالیباف: دوران توافقات یک‌طرفه به پایان رسیده است  (۱ نظر)
مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی آمریکا در بحرین ویران شد  (۱ نظر)