پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت با تشریح اقدامات دشمنان برای فشار اقتصادی، اقدامات دولت را برای مقابله با این اقدامات برشمرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت متن کامل مطلب علی ربیعی به این شرح است:
در هیچ دورانی مانند امروز یک ائتلاف نانوشته و یک همسویی اعلام نشده میان تحریم گران وجنگ افروزان بیرونی با دولت ستیزان حرفهای در داخل کشور شکل نگرفته بود. باید به جای برنامه سازیهای نازل علیه دولت یا توسیع بیرویه سوءظن به جامعه و انتخاب ملت، اعتمادسازی کرد.
تلاش برای خلق امید بهبود باورانه باید با باور به توان جامعه توأم و همبسته باشد. یعنی ما نیاز به یک جامعه باوری و مردم باوری نوین داریم تا زمینههای مشارکتجویی و کنشگری مدنی را فراهم کنیم.
دولت روحانی را هم باید به سه دوره ۵۵ ماهه، ۱۸ ماهه و ۲۴ ماهه آتی تقسیم کرد. آمارها گواه این است که ۵۵ ماهه اول دولتهای یازدهم و دوازدهم یکی از دورانهای خوب اقتصاد ایران بود. در برخی سالها ۶۰۰ هزار شغل ایجاد و رشد اقتصادی مداوم، تورم تک رقمی و ثبات قیمت ارز تجربه شد.
هرچند آثار تحریمها بر اقتصاد ایران هر روز بیشتر نمایان میشود، اما دولت سیاست اصلاحات ساختاری بخصوص در بودجه، دنبال کردن ثبات اقتصادی و اهمیت دادن به مسائل روحی و روانی جامعه را پیگیری خواهد کرد تا ۲۴ ماه آینده را با امید به بازگشت به شرایط ۵۵ ماه اول پیش ببریم. کاهش سرعت رشد تورم، تثبیت نسبی نرخ ارز از علایم مثبت شرایط ۲۴ ماه آینده است.
روز پنجشنبه ۱۳ تیر جلسه مشاوران اقتصادی دولت با حضور رئیس جمهوری و معاول اول، برگزار شد که طی آن وزیر راه و شهرسازی مجموعه طرحهای خود را برای رونق بازار مسکن توضیح داد. مجموعه این طرحها شامل ۴۰۰ هزار مسکن برای افراد خانه اولی است. همچنین تصمیم گرفته شد ۵۰۰ هزار باب مسکن باقی مانده از طرح مسکن مهر پس از مراحل رفع اشکال و تکمیل زیرساختهای لازم جهت سکونت به متقاضیان تحویل داده شود.
بر اساس یک طرح دیگر، ۲۰۰ هزار مسکن روستایی نیز توسط بنیاد مسکن ساخته خواهد شد. در سالهای اخیر سالانه ۷۰ هزار مسکن روستایی ساخته شده که قرار است به ۲۰۰ هزار افزایش یابد. علاوه بر آن در طرحی مهم طرح خانه دار شدن کارمندان، کارگران و بازنشستگان پیشنهاد شده و قرار است صندوق پسانداز مسکن تأسیس کنند.
در جلسه روز چهارشنبه ۱۲ تیر هیأت دولت گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور همراه با آخرین وضعیت تورم، رشد اقتصادی و صادرات غیرنفتی از سوی وزرای اقتصاد و صمت ارائه شد. این گزارش از افزایش ۴۴.۶ درصدی صادرات غیرنفتی کشور در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حکایت دارد. صادرات پتروشیمی رشد ۶۱ درصدی را تجربه کرده است، سرعت رشد تورم هم کاهش یافته که البته به معنای کاهش نرخ تورم نیست بلکه نشان دهنده کاهش شتاب تورم است. گرچه رئیس جمهوری مقرر کرد با هماهنگی بین دستگاهها منفی شدن شتاب تورم به کاهش نرخ تورم منجر شود. وزرای اقتصادی دولت هم معتقدند که در آینده از رشد منفی اقتصادی خارج خواهیم شد.
گزارش وزیر نفت از اجلاس اخیر اوپک و همچنین اخبار خبرگزاریهای خارجی حاکی از موفقیت تیم ایران در این نشست است. منشور مورد نظر عربستان ریاست آن کشور را بر اوپک مادام العمر میکرد. بیژن زنگنه به تنهایی مقابل این هژمونی طلبی سعودیها و همپیمانانش ایستاد.
دو تصمیم مهم اقتصادی در دولت گرفته شد. یکی صرفهجویی در مصارف بودجهای است به طوری که امسال درآمدهای بودجهای از ۴۴۸ هزار میلیارد تومان به ۳۸۶ هزار میلیار تومان کاهش پیدا کرده است، تصمیم دوم درباره تشویق سرمایهگذاری خارجی در ایران است که طبق آن به سرمایهگذارانی که در کشور معادل ۲۵۰ هزار یورو در قالب ساختمان، تولید، سهام و کشاورزی و… سرمایهگذاری کنند اجازه اقامت ۵ ساله در ایران داده میشود که تأثیرات دراز مدتی در اقتصاد برجای خواهد گذاشت.