به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از وین؛ در این نشست که پشت درهای بسته آغاز شده است مارشال بیلینگزلیا نماینده جدید کنترل تسلیحاتی آمریکا و سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه حضور دارند.
در حالیکه واشینگتن این توافق نامه را زیر سوال برده است مسکو بر تمدید ان پافشاری دارد. دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا بسیار تلاش کرد که چین هم در این مذاکرات حضور پیدا کند که پکن این درخواست را رد کرد.
بسیاری از کارشناسان نسبت به موفقیت امیز بودن نتایج این مذاکرات بدبین هستند.
امریکا پیش از شروع مذاکرات اعلام کرد که مخالفتی با تمدید این پیمان ندارد، اما شرط اصلی ان موظف بودن روسیه و چین با کنترل تسلیحاتی اشان است. چین با مذاکرات سه جانبه مخالفت کرده و میگوید که امریکا و روسیه در مجموع بیش از نود درصد سلاحهای هستهای را در اختیار دارند و چین از لحاظ امار سلاحهای هستهای؛ از این دو کشور بسیار بدور است.
سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز پیش از شروع این مذاکرات بر اصلاحاتی در این پیمان پافشاری کرده و گفت که این درست و منطقی است. توافق؛ اما تنها و همه چیز نیست.
آلکساندر شالن برگ وزیر خارجه اتریش میگوید که نسبت به روند این مذاکرات خوش بین بوده و امیدوار است که وین بتواند نقش مثبتی در موفقیت امیز بودن این مذاکرات داشته باشد.
در مذاکرات دو روزه وین؛ پیمان نیواستارت ۲۰۱۰ قرار دارد که تعداد کلاهکهای استراتژیک آمریکا و روسیه را هر یک به یک هزار و ۵۵۰ عدد محدود میکند. این پیمان در پنجم فوریه ۲۰۲۱ پایان مییابد و میتواند بمدت پنج سال دیگر یعنی تا سال ۲۰۲۶ تمدید شود.
این پیمان در سال ۲۰۱۰ توسط «دیمیتری مدودوف» رئیسجمهور وقت روسیه و «باراک اوباما» رئیس جمهور وقت آمریکا به امضا رسید. در حال حاضر این توافقنامه تنها عامل کنترل تسلیحات بین دو کشور است که هنوز لازم الاجراست.
بر اساس آمار انجمن پایش سلاح در واشنگتن، آمریکا و روسیه هر کدام۶۰۰ کلاهک هستهای دارند و چین با ۲۹۰ کلاهک، در فاصلهای بسیار دورتر از دو قدرت برتر هستهای جهان ایستاده است.