به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از وین؛ وزیر امورخارجه اتریش امروز در یک نشست مطبوعاتی در وین با اشاره به تحریم این پیمان از سوی قدرتهای اتمی ابراز اطمینان کرد که کشورهای دیگری مانند سوییس و برزیل به این پیمان بپیوندند.
وزیر امورخارجه اتریش افزود: هم اکنون بیش از ۱۳هزار سلاح هستهای وجود دارد و کشورهای دیگری با داشتن این دانش افزایش یافته است. همچنین میلیاردها در توسعه جدید و موثر بمب اتمی سرمایه گذاری میشود.
وی گفت: یک بمب هستهای متوسط؛ امروز شش برابر بمب هیروشیما توان دارد.
وزیر خارجه اتریش هشدار داد که آمارها میگویند که در زمانی در یک زرادخانه هستهای حادثهای رخ خواهد داد. سلاحهای هستهای مانند شمشیر داموکلس است که بر سر همه بشریت آویزان است.
آلکساندر فاندربلن رییس جمهور اتریش نیز با استقبال از این پیمان گفت که این یک قدم مهم و سیگنال آشکار است که میگوید ما این سلاحهای غیرانسانی را نمیپذیریم.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل هم از اجرایی شدن این پیمان استقبال کرد و گفت که اولین پیمان خلع سلاح هستهای چند جانبه طی بیش از دو دهه "گامی مهم به سوی جهانی بدون سلاح هستهای و نمایش قدرتمند حمایت از رویکرد چندجانبه خلع سلاح هستهای است. ”
با این حال، این پیمان توسط قدرتهای هستهای موجود بایکوت میشود.
معاهده ممنوعیت استفاده از تسلیحات هستهای در سال ۲۰۱۷ با رای مثبت ۱۲۲ کشور جهان به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسیده بود. این پیمان در ۲۲ ژانویه سال ۲۰۲۱ لازم الاجرا میشود چرا که تا به حال از طرف بیش از ۵۰ کشور تصویب شده است. این معاهده برای لازم الاجرا شدن به تصویب حداقل ۵۰ کشور نیاز داشت.
با توجه به اینکه بیش از ۵۰ کشور پیمان بینالمللی منع تسلیحات هستهای را امضا کرده اند این معاهده از ژانویه ۲۰۲۱ لازم الاجرا میشود و به این ترتیب تولید، استفاده و ذخیره تسلیحات هستهای از این تاریخ غیر قانونی خواهد بود؛ البته کشورهای هستهای این توافق را امضا نکرده اند.