پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی گفت: بر اساس برنامه هفتم، ایران باید در حوزههای مختلف زیست فناوری جزو ۱۰ کشور برتر دنیا باشد که سازوکار اجرایی آن تهیه شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما قانعی، دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی در نشست خبری اهداف و برنامههای ستاد توسعه اقتصاد زیست فناوری و سلامت در سال ۱۴۰۴ که با حضور اصحاب رسانه در محل معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: براساس قانون برنامه هفتم کشور باید به مرجعیت زیست فناوری برسد که اجرای این قانون به ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری سپرده شده و آیین نامههای مربوط به آن در دولت تصویب شد و زنجیره ارزش و آیین نامههای اجرایی آن در این ستاد تهیه شده است.
وی افزود: سهم اقتصاد دانش بنیان در برنامه هفتم ۷درصد است که ۱.۶ درصد آن مربوط به زیست فناوری است که این بند قانون تبدیل به یک برنامه اجرایی جامع و آیین نامهها و سامانههای پیگیری آن تهیه شده و آماده اجراست تا به این هدف تا پایان برنامه هفتم برسیم.
قانعی درباره برخی از جزئیات این برنامه جامع و نقشه راه گفت: در این برنامه و نقشه راه نقش هر دانشگاه و حتی استاد مشخص شده است، به طوری که برای این کار سامانهای طراحی شده است که استادان کاری که در زمینه زیست فناوری به آنها سپرده شده می توانند اعلام و پیگیری کنند.
وی افزود: با تفاهم بنیاد علم ایران مقرر شد که هر چه که ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی از دانشگاه و استاد می خواهد، بنیاد علم هم همان را بخواهد و تسهیلات آن را فراهم کند. همه این فرآیند در سامانه قرار داده شده است.
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی درباره ایجاد زنجیره ارزش در حوزه زیست فناوری گفت: ابتدای زنجیره استاد دانشگاه است که موضوعی را برای تحقیق بردارد که زیست فناوری کشور نیاز دارد و انتهای زنجیره هم شرکتهای ارایه دهنده خدمت زیست فناوری است در این میان ستاد زیست فناوری، بنیاد علم و دانشگاهها تسهیل کننده هستند.
قانعی افزود: ما در حوزه انسولین و پلاسما کار را شروع کردیم و در پایان برنامه هفتم باید از ۳۰۰ میلیون دلار، واردات کنونی به ۱۰ درصد این مقدار یعنی ۳۰ میلیون دلار واردات و جایگزینی نیاز کشور با تولید داخل برسیم.
دبیر ستاد زیست فناوری درباره ملاک مرجعیت ایران در دنیا گفت: ما در زیست فناوری در منطقه رقیبی نداریم و در آسیا جزو ۳ کشور برتر هستیم. در دنیا حدود ۱۲۰ محصول زیست فناوری مهم و پرکاربرد وجود دارد که ما برای تولید ۵۰ مورد آن هدف گذاری کردیم و تاکنون به حدود ۴۰ محصول دست یافتیم و فاصله چندانی برای رسیدن به هدف نداریم.
وی افزود: البته هدف اقتصادی ۱.۶ درصد از سهم ۷ درصد اقتصاد دانش بنیان در برنامه هفتم هم هدف دیگری است که باید تامین شود.