• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۴۴۵۹
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۸
علمی و فرهنگی » زبان فارسی

در حوزه زبان فارسی، باید رویکرد قرارگاهی و دانشگاهی داشته باشیم

معاون امور استان‌های صداوسیما گفت: در برنامه‌های استان‌های رسانه ملی، هم به پاسداشت زبان فارسی و هم به تقویت گویش‌ها و زبان‌های قومی،محلی توجه می‌شود.

در حوزه زبان فارسی، باید رویکرد قرارگاهی و دانشگاهی داشته باشیم

علیرضا کیخا در جمع رئیس و اعضای مرکز پاسداشت زبان فارسی رسانه ملی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار صداوسیما افزود: توجه به زبان فارسی، به هیچ وجه نباید به معنای نادیده گرفتن یا تضعیف زبان‌ها و گویش‌های محلی باشد.

معاون امور استان‌های صداوسیما با اشاره به ضرورت برقراری تعادل میان زبان معیار و گویش‌های محلی افزود: همان‌گونه که نباید پاسداشت زبان فارسی موجب تضعیف زبان‌ها و لهجه‌های محلی شود، زبان‌ها و لهجه‌های محلی نیز نباید مانع ترویج صحیح و علمی زبان فارسی شوند و این موضوع نیازمند هوشمندی و تجربه‌های موفق استانی است.

علیرضا کیخا با تأکید بر اهمیت آموزش در مسیر گسترش و تقویت زبان فارسی خاطرنشان کرد: در بحث آموزش، هم از نظر محتوا و هم در شیوه‌ها، نیازمند بازنگری هستیم؛ باید از قالب‌های نوین آموزشی بهره ببریم و این موضوع مورد تأکید بسیاری از استادان نیز بوده است.

معاون امور استان‌های صداوسیما، با تأکید بر استفاده از ظرفیت علمی دانشگاهیان گفت: ضروری است در اجرای برنامه‌ها، در اولویت نخست به سراغ استادان دانشگاه برویم؛ چراکه آنها آشنایی عمیق‌تری با زبان‌شناسی دارند؛ از این رو باید به اقتضای وضع هر استان، جذب افراد متخصص از دانشگاه‌ها در اولویت باشد.

وی با اشاره به جایگاه صداوسیما به عنوان قرارگاه فرهنگی کشور افزود: اگر رویکرد قرارگاهی و دانشگاهی را کنار هم بگذاریم، اتفاقات مبارکی در حوزه زبان فارسی رقم خواهد خورد؛ ضمن اینکه از ظرفیت مفاخر، شعرا و نویسندگان هر استان نیز باید استفاده کرد.

کیخا بر توجه به ادبیات فاخر در رسانه ملی تأکید کرد و گفت: مجریان برنامه‌ها، به‌ویژه در استان‌ها، باید استفاده از واژگان و سبک ادبی فاخر را بیاموزند؛ البته تولید برنامه مستقل با محوریت زبان فارسی در ماه‌های آینده ممکن نیست، اما تأکید ما بر این است که توجه به زبان فارسی در تمام برنامه‌های تولیدی، به‌ویژه برنامه‌های پرمخاطب شبانه، جاری شود.

او همچنین از برنامه‌ریزی برای بهره‌گیری از ظرفیت بخش‌های خبری استان‌ها خبر داد و گفت: می‌توانیم در بخش خبر، هر هفته بخشی را به موضوع زبان و ادبیات فارسی اختصاص دهیم و این موضوع می‌تواند با اوضاع فرهنگی و زبانی هر استان تطبیق داده شود.

معاون امور استان‌ها با اشاره به تنوع زبانی در کشور، از جمله در استان‌هایی، چون سیستان و بلوچستان، خوزستان، کردستان و ایلام، تأکید کرد: در طراحی الگوی مناسب، باید به تفاوت‌های زبانی و لهجه‌ای مناطق مختلف توجه داشت.

وی با اشاره به ظرفیت رویداد ملی «ایران‌جان» اظهار داشت: این رویداد که به تقویت هویت فرهنگی استان‌ها اختصاص دارد، می‌تواند بستری مناسب برای معرفی ظرفیت‌های زبان و ادبیات فارسی نیز باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف۱۸۵ قطعه شیء تاریخی درنَرماشیر
معرفی برگزیدگان ۳ جشنواره فرهنگی کودک در رشت
مراسم شهادت امام سجاد (ع) در کشمیر
موضع قاطع نخست وزير عراق در حمايت مجدد از ايران
تاکید مالزیائی‌ها بر رد سفیر پیشنهادی ترامپ
آتش سوزی در جنگل‌های ترکیه
تشدید دردسر‌های ترامپ
سفر معاون وزیرخارجه به نیویورک
۲۵ محرم، سالروز شهادت پیام رسان نهضت عاشورا، امام سجاد (ع)
برخورد پژو پارس با نیوجرسی وسط جاده در فریمان
پیگیری ابعاد حقوقی تجاوز دشمن صهیونی
پیام تسلیت آیت الله سید علی اصغر دستغیب در پی شهادت سرلشکر شهید غیب پرور
تاکید استاندار بر لزوم جذب اعتبارات استان در حوزه‌های مختلف
افتتاح نمایشگاه فردخت در میامی
برگزاری نشست شورای هماهنگی ارزش های دفاع مقدس لرستان
دیواری کوتاه برای مقابله با باد‌هایی بلند
افزایش ۴ درصدی مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد
برای سفر اربعین ثبت نام بیش از ۲۶ هزار نفر در خراسان رضوی
روستای تاریخی فهرج، در راه یونسکو
پیمایش رشته کوه دنا در ۲ روز و صعود به ۴۰ قله
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)