• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۳۵۹۴
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۲
البرز » اجتماعی

توزیع کار عادلانه مهندسان طبق شیوه نامه اجرا می‌شود

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز با اشاره به پیشتازی استان در توزیع عادلانه کار مهندسان، گفت: فرآیند توزیع کار طبق شیوه‌نامه به‌صورت مستمر اجرا می‌شود.

اقدامات نظام مهندسی البرز برای توزیع عادلانه کار مهندسان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، محمد عاشوری رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز با حضور در برنامه «نگاه مردم» سیمای البرز، به تشریح اقدامات این سازمان در زمینه توزیع عادلانه کار میان مهندسان پرداخت و گفت: استان البرز پیشروترین استان کشور در حوزه توزیع عادلانه کار مهندسان است،  این فرآیند هر روز بر اساس شیوه‌نامه تدوین‌شده، در حال به‌روزرسانی، رشد و اجراست و استان البرز نقش مؤثری در تدوین این شیوه‌نامه داشته و در این حوزه ممتاز بوده است.
 
وی با اشاره به گلایه مندی مطرح‌شده از سوی برخی مهندسان از کمبود حجم کار گفت:  سال گذشته بیش از ۶ میلیون مترمربع ساخت‌وساز در استان انجام شد که بخش قابل توجهی از سایر پروژه‌ها نیز مربوط به نهضت ملی مسکن بوده است.
 
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان البرز در ادامه به موضوع بیمه مهندسان اشاره کرد و افزود: در حوزه بیمه مهندسان، پیگیری‌های لازم از طریق شورای مرکزی انجام شده و در زمینه بیمه مسئولیت حرفه‌ای نیز سازمان نظام مهندسی برای تمامی مهندسان اقدام لازم را انجام داده است.
 
عاشوری کیفیت ساخت‌وساز را وابسته به ارتقای شرایط حرفه‌ای و معیشتی مهندسان دانست و تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی باید در حوزه معیشتی مهندسان نقش فعال‌تری ایفا کند، چرا که سازمان نظام مهندسی یک نهاد صنفی نیست.
 
وی با اشاره به هزینه‌های ساخت‌وساز گفت: مجموع حق‌الزحمه مهندسان شامل طراحی سازه، معماری، مکانیک، برق و مجری و ناظر ساختمان، در مقایسه با عوارض ساخت‌وساز که در مناطقی مانند مهرشهر کرج بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان است، رقم بالایی محسوب نمی‌شود و اختصاص یک تا یک‌ونیم درصد از مبلغ ساخت از جمله پیگیری‌های جدی سازمان بوده است.
 
رئیس سازمان نظام مهندسی البرز در پایان با انتقاد از وضعیت شهرسازی در برخی نقاط کرج تأکید کرد: متأسفانه ضوابط شهرسازی در بسیاری از مناطق شهر کرج رعایت نشده و این موضوع نیازمند توجه جدی‌تر دستگاه‌های مرتبط است.
از پتانسیل تخصصی مهندسان شهرسازی به‌درستی استفاده نمی‌شود
 
یک عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان با انتقاد از نگاه صنفی به این سازمان گفت: بی‌توجهی به نقش مهندسان شهرسازی و مأموریت اصلی نظام مهندسی در ارتقای کیفیت مقررات ملی ساختمان، موجب تضییع حقوق بهره‌برداران و کاهش عمر مفید ساختمان‌ها شده است.
 
رنجبر جمال‌آبادی با حضور در برنامه «نگاه مردم» با انتقاد از نحوه استفاده از ظرفیت مهندسان در مدیریت شهری اظهار کرد: در کلانشهر کرج و دیگر شهرها، از پتانسیل تخصصی مهندسان شهرسازی به‌درستی استفاده نمی‌شود و این یک ضعف جدی در نظام تصمیم‌گیری شهری به شمار می‌رود.
 
وی با تأکید بر اینکه تقلیل سازمان نظام مهندسی به یک نهاد صرفاً صنفی، اشتباه است، افزود: مهم‌ترین مأموریت نظام مهندسی، ارتقای سطح کیفی مقررات ملی ساختمان است؛ موضوعی که مستقیماً به حقوق بهره‌برداران و شهروندان بازمی‌گردد.
 
جمال‌آبادی تصریح کرد: قانون‌گذار با تدوین مقررات ملی ساختمان، سازوکاری را تعیین کرده تا حقوق بهره‌بردار رعایت شود و عدالت در ساخت‌وساز تحقق یابد، اما این هدف تنها زمانی محقق می‌شود که نگاه حاکمیتی و تخصصی بر نظام مهندسی حفظ شود.
 
وی با اشاره به تنوع خدمات مهندسی گفت: ما انواع خدمات مهندسی در ساخت‌وساز داریم، اما سؤال اساسی این است که عمر مفید ساختمان‌ها چقدر است، یک مهندس ناظر در عمل باید پاسخگوی کیفیت ساختمان تا ۵۰ سال باشد، اما این مسئولیت سنگین، زمانی معنا پیدا می‌کند که نظام تعمیر و نگهداری ساختمان‌ها به‌صورت مدون، سیستمی و الزامی پیش‌بینی و اجرا شود.
 
وی تأکید کرد: بی‌توجهی به نگهداری حرفه‌ای ساختمان، تمام زنجیره مهندسی، ایمنی و حقوق بهره‌بردار را با چالش جدی مواجه می‌کند و این موضوع نیازمند بازنگری جدی در سیاست‌گذاری‌های حوزه ساختمان است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان مرحله دوم طرح دانا برای حمایت از نخبگان علوم پزشکی
تمدید آثار همایش کتاب سال حوزه
شمار شهدای لبنان به ۴۳۲۸ نفر رسید
بررسی روند فعالیت دو واحد صنعتی در ارومیه
سازمان بسیج مستضعفین: پیشمرگ ملت خواهیم بود
روندتوسعه طرحهای فاضلاب در شهر‌های استان کرمان
کمبود سوخت و گلایه مندی مردم سیستان و بلوچستان
آمادگی فرودگاه شیراز برای انجام پرواز‌های اربعین
حمله ارتش تروریستی آمریکا به یک واحد صنعتی در حومه شهر خمین
مهارت‌آموزی، نسخه‌ای برای کاهش بیکاری در خراسان جنوبی
آبرسانی به ۶۶۴ روستای کرمان با ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار
شور و هنر مداحان گلستانی به پای حضرت رقیه (س)
تمدید برگزاری «مشق ناتمام» روی پل طبیعت تهران
تکمیل لوله‌گذاری انتقال آب خلیج‌فارس به شهر کرمان
هوشمندسازی اقتصاد و گردشگری استان پیگیری می‌شود
نصب هشت سایت سیار تلفن همراه در پایانه‌های مرزی
هشدار رگبار باران پایان هفته در کرمان
اشتغال زایی بانوی لرستانی با هنر دست
توقیف خودروهای حامل اتباع غیر مجاز در آرادان
برگزاری کارگاه برخط رشد و پرورش واقعیت مجازی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حمله دشمن آمریکایی به مناطقی از هرمزگان، ۲۸ تیر ۱۴۰۵
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۹ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی
وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی:در حمله به ایران شکست خوردیم
با کاهش مصرف برق، پشتیبان هموطنان جنوب کشور باشیم
اجرای طرح کارور‌ها در ۲۹ استان آغاز شده است
برتری پرگل انگلیس مقابل فرانسه و ایستادن در جایگاه سوم
انفجارهای شدید در بحرین، کویت، امارات و شمال عراق
تغییر راهبرد ایران در تنگه هرمز؛ نظارت ایران بیشتر می‌شود
فقط ۲ روز تا پایان مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ باقی مانده است
فینال جام جهانی ۲۰۲۶: قهرمانی اسپانیا پس از ۱۶ سال
برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم در روز سه‌شنبه ۳۰ تیرماه
سرلشکر عبداللهی: به‌هرگونه وحشی‌گری دشمن پاسخ می‌دهیم
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران
تاکید وزیر نیرو بر ادامه خدمت‌رسانی پایدار و بی‌وقفه به مردم هرمزگان
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی  (۳ نظر)
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران  (۳ نظر)
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است  (۲ نظر)
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد  (۲ نظر)
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند  (۲ نظر)
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند  (۲ نظر)
اعدام دو تن از عوامل جنایات میدان شهید علیخانی اصفهان  (۲ نظر)
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت‌های هرمزگان  (۱ نظر)
انفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز  (۱ نظر)
حمله کوبنده سپاه به پایگاه آمریکا در الازرق اردن  (۱ نظر)
اعتراف آمریکا به جنایت در حمله به برج مراقبت دریایی چابهار  (۱ نظر)
سرلشکر عبداللهی: به‌هرگونه وحشی‌گری دشمن پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران  (۱ نظر)
انهدام محل نگهداری شمپادهای آمریکا در بحرین  (۱ نظر)
هواپیما‌های بزرگ ترابری آمریکا هدف قرار گرفتند  (۱ نظر)