• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۳۹۲۱
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۶
البرز » اجتماعی

برنامه‌ای مدون برای ایجاد درآمد پایدار ارائه نشده است

شهردار اشتهارد گفت: تاکنون برنامه‌ای مدون برای ایجاد درآمد پایدار، ارائه نشده است اگر جذابیت‌های لازم برای اسکان جمعیت سیار فراهم شود، بخشی از جاذبه‌های سرمایه‌گذاری مانند گردشگری نیز تقویت می‌شود.

برنامه‌ای مدون برای ایجاد درآمد پایدار
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، محسن دلجو، شهردار اشتهارد در میزگرد تحلیلی «نگاه مردم» به چالش‌های اقتصادی و اجتماعی این شهر اشاره کرد و گفت: شهر کوچک است و سرمایه‌گذاری در آن بازدهی لازم را ندارد. درآمد فعلی صرف امور جاری می‌شود و توان ایجاد درآمد پایدار و سرمایه‌گذاری کلان وجود ندارد.
 
 وی با بیان اینکه جمعیت ثابت اشتهارد بر اساس آمار سال ۹۵ حدود ۳۰ هزار نفر بوده، افزود: امروز جمعیت ثابت شهر به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده و حدود ۳۰ هزار نفر نیز به صورت روزانه برای اشتغال به شهر می‌آیند؛ این جمعیت سیار تبعات اجتماعی و زیست‌محیطی متعددی به همراه دارد.
 
 شهردار اشتهارد تأکید کرد:  تاکنون نه شورای شهر و نه نهاد‌های حاکمیتی برنامه‌ای مدون برای ایجاد درآمد پایدار ارائه نداده‌اند. اگر جذابیت‌های لازم برای اسکان جمعیت سیار فراهم شود، بخشی از جاذبه‌های سرمایه‌گذاری مانند گردشگری نیز تقویت می‌شود.آلودگی، تأمین آب شرب، ضعف در بهداشت و درمان از جمله موانعی است که باعث می‌شود جمعیت رغبتی برای سکونت دائم نداشته باشد. سرمایه‌گذاری در چنین شرایطی توجیه‌پذیر نیست.
 
وی  به مجری نگاه مردم توضیح داد: موضوع درآمد‌های پایدار سال‌هاست به یکی از مسائل مغفول مدیریت شهری تبدیل شده است. در سال‌های گذشته، گسترش خدمات شهری، افزایش هزینه‌ها و تعداد پرسنل، فشار مضاعفی بر شهرداری‌ها وارد کرده، اما در مقابل، سازوکار مشخص و مؤثری برای پیش‌بینی و تحقق درآمد‌های پایدار در شهر‌های کوچک تعریف نشده است. 
 
شهردار اشتهارد با اشاره به هم‌جواری این شهر با بزرگ‌ترین شهرک صنعتی کشور، تصریح کرد: در محدوده شهرک صنعتی اشتهارد بین یک‌هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار واحد صنعتی فعال وجود دارد که سهم قابل توجهی در تولید و پرداخت ارزش افزوده در سطح استان و حتی کشور دارند، اما در طول سال‌های گذشته، این ظرفیت هیچ‌گاه به شکل مؤثری در افزایش درآمد مدیریت شهری اشتهارد منعکس نشده است. 
 
دلجو با حضور در سیمای البرز ادامه داد: اگرچه طبق قانون، شهرداری‌ها از محل مالیات بر ارزش افزوده سهم دارند، اما به دلیل تجمیع این منابع در سطح استان و توزیع آن بر اساس شاخص جمعیت، سهم واقعی شهر‌هایی مانند اشتهارد نادیده گرفته می‌شود.  تخصیص ارزش افزوده در اشتهارد همچنان بر اساس جمعیت سرشماری سال ۱۳۹۵ انجام می‌شود؛ در حالی که جمعیت فعلی شهر به حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار نفر رسیده است و این موضوع باعث شده بودجه شهرداری متناسب با واقعیت‌های موجود نباشد. 
 
شهردار اشتهارد در برنامه نگاه مردم تأکید کرد: نتیجه این فرآیند آن است که شهر، بار مشکلات و تبعات استقرار واحد‌های صنعتی را متحمل می‌شود، اما از منافع اقتصادی آن، به‌ویژه در حوزه ارزش افزوده، سهمی متناسب دریافت نمی‌کند.
 
 
ترابی، دبیر شورای اسلامی شهر اشتهارد، با اشاره به محدودیت‌های موجود در حوزه مدیریت شهری گفت: شهرداری و شورای اسلامی شهر اشتهارد در شرایط فعلی توان و ظرفیت لازم برای ایجاد و اجرای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و اثرگذار را ندارند و این موضوع یکی از چالش‌های جدی پیش‌روی توسعه شهری است. مدیریت شهری اشتهارد برای عبور از این وضعیت نیازمند حمایت‌های فرادستگاهی، استانی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است.
 
ترابی با حضور در سیمای البرز تصریح کرد: به دلیل کوچک بودن شهر، ظرفیت سرمایه گذاری کمی را دارد که همین امر میزان درآمدپایدار را کاهش می‌دهد. درآمد پایدار اصلی که از شهر اشتهارد توقع می‌رود، اختصاص به شهرک صنعتی دارد. 
 
وی در خصوص پرسش مجری برنامه نگاه مردم در خصوص ایجاد جذابیت‌ها برای جذب سرمایه گذار بیان کرد: اشتهارد مشکلاتی اعم از آلودگی، آب شرب، نبود مراکز درمانی دارد. این در حالی است که جمعیت نیروی انسانی نیازمند جاذبه‌ها و امکانات ضروری است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کارزار نروژ برای تعلیق رژیم صهیونیستی از فیفا
قطعی سراسری دوباره برق در کوبا
هشدار روسیه: نیروهای ائتلاف غربی در اوکراین را می زنیم
بازدید استاندار خوزستان از بیمارستان‌های شهید دکتر مجید بقایی یک و ۲ اهواز پس از حمله موشکی
بازتاب حمله آمریکا به بیمارستان در اهواز در رسانه انگلیسی
بیمارستان شهید بقایی ۲ اهواز موقتا از چرخه خدمت خارج شد
اولویت ما باید مدیریت مصرف باشد و نه افزایش تولید
وقوع چند انفجار در هرمزگان، ۲۵ تیر ۱۴۰۵
تخلیه بیمارستان شهید بقایی اهواز پس از حملات هوایی دشمن آمریکایی، انتقال ۲۱۱ بیمار به بیمارستان‌های گلستان و‌ شفا
بررسی گزینه‌های نظامی علیه کوبا در پنتاگون
حملات شدید به پایگاه تروریست‌های آمریکا در بحرین
تعطیلی کلاس‌ها و امتحانات حضوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز ، آزمون‌های کشوری برگزار می‌شوند
حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با بمب های فسفری
پیام انقلاب اسلامی خواسته همه مردم دنیاست
تنگه هرمز نماد اقتدار ایران اسلامی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ تیر ۱۴۰۵
کاهش ذخایر نفتی و موجودی بنزین آمریکا
پیرصالحی: حمایت از تولید داخلی به نفع بیماران و امنیت دارویی کشور است
مردم آذربایجان غربی درکنار مرزداران جنوب ایران
تداوم پیمان وفاداری در اسلامشهر؛ شب ۱۳۶ تجمعات مردمی در سوگ رهبر شهید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خاک عراق پایگاه ناامن سازی کشور‌های همسایه نمی‌شود
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست
تجاوز آمریکا به پادگانی در ایرانشهر؛ تدابیر ایران کمترین شهدا را بر جا گذاشت
شهادت ۷ نفر از کارکنان پایور و وظیفه ارتش در بمپور سیستان و بلوچستان
فردا؛ آغاز آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵/ تاکنون ۴۸۰ هزار نفر کارت گرفتند
حمله ارتش تروریستی آمریکا به چند نقطه در سیستان و بلوچستان
عزم ایرانیان برای مجازات عاملان مصمم‌تر شد
برنامه قطعی برق در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد ۲۴ تیر ۱۴۰۵
شارژ کالابرگ تیر کد‌های ملی ۷، ۸ و ۹ از فردا
حمله به سامانه‌های پاتریوت و هیمارس در کویت
حمله به آشیانه جنگنده‌های اف ۱۵، ۱۶ و ۳۵ در اردن
پایگاه‌های آمریکا در منطقه آماج هدف حملات پهپادی ارتش
سقوط پل هوایی در سراوان رشت بر اثر باز شدن اتاق یک تریلی کمپرسی
ایران: آمریکا متجاوز است، نه قربانی
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۹ نظر)
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش  (۳ نظر)
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران  (۲ نظر)
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست  (۲ نظر)
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد  (۲ نظر)
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور  (۲ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
قیمت‌های جدید نان در البرز اعلام شد  (۱ نظر)
جدول قطعی برق ۲۲ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
پیش‌ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه هفتم به صورت غیرحضوری است  (۱ نظر)
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند  (۱ نظر)
فعال شدن اهرم‌های قدرت مقاومت بخاطر خطای محاسباتی امریکا    (۱ نظر)
مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی آمریکا در بحرین ویران شد  (۱ نظر)
ادامه حملات ارتش به پایگاه‌های آمریکا با پهپاد‌های انهدامی  (۱ نظر)