به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پاریس؛ تعداد تلفات ویروس کرونا در جهان بنا بر آخرین آمار از ابتدای شیوع ویروس کرونا در دسامبر سال گذشته در چین تا ساعت ۱۹ به وقت بین المللی دیروز پنجشنبه، در جهان بیش از ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شده اند و از این تعداد ۵۸۵ هزار و ۷۵۰ نفر جان باخته اند.
ایتالیا رسما از مرز ۳۵ هزار قربانی عبور کرد. این در حالی است که برزیل اعلام کرد که بیش از ۲ میلیون نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند. هند نیز از مرز ۱ میلیون مبتلا گذشت.
آمریکا که از پایان ماه ژوئن با گسترش مجدد شیوع ویروس کرونا روبرو شده، از نظر تعداد قربانیان و مبتلایان (۱۳۸ هزار و ۲۰۱ قربانی و ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مبتلا) در رتبه اول جهان قرار گرفته است.
برزیل با ۷۶ هزار و ۶۸۸ قربانی، انگلیس با ۴۵ هزار و ۱۱۹ قربانی، مکزیک با ۳۶ هزار و ۹۰۶ قربانی و ایتالیا با ۳۵ هزار و ۱۷ قربانی، پس از آمریکا در رتبههای بعدی قرار گرفته اند.
به استثنای کشورهای بسیار کوچک، بلژیک از نظر جمعیت، بالاترین نرخ تلفات (۸۴۵ نفر به ازای هر یک میلیون نفر) را به خود اختصاص داده است. انگلیس با ۶۶۵ نفر، اسپانیا با ۶۰۸ نفر و ایتالیا با ۵۷۹ نفر در ازای هر یک میلیون نفر در رتبههای بعدی قرار داردند.
رکورد جدید برای آمریکاآمریکا با ۶۸ هزار مبتلای جدید در عرض ۲۴ ساعت از این نظر صاحب یک رکورد جدید شده است. از ابتدای شیوع اپیدمی تا ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه روز پنجشنبه به وقت محلی ۳ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۳۶۴ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
انگشت اتهام به سوی مسکو در بحبوحه رقابت بر سر ساخت واکسن، انگلیس، آمریکا و کانادا سرویسهای اطلاعاتی روسیه را مسئول حمله هکرها با هدف دسترسی به نتیجه تحقیقات مرتبط با ساخت واکسن معرفی کردند. این در حالی است که کرملین این اتهام را رد کرده است.
سومین درخواست کمک سازمان مللسازمان ملل برای دستیابی به ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری روی طرح پاسخ بشر دوستانه جهانی به بیماری همه گیر تلاش میکند. این سازمان نسبت به هزینه بی تحرکی در برابر وضعیت فقرا در مقابل ویروس به کشورهای توسعه یافته هشدار داد.
مارک لوکاک معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه در این رابطه گفت: «تا کنون واکنش کشورهای ثروتمند به وضعیت سایر کشورها ناکافی بوده است.» وی افزود: «مشکلات بزرگی که جهان با آن روبروست، ممکن است با پولی نسبتا کم و فکر و اندیشه زیاد قابل حل است.
مراسم مذهبی جهانی در لوردز (فرانسه)مقامات کلیسایی در لوردز با هدف لغو (حضوری) مراسم زیارت، برای اولین بار زیارت مجازی جهانی به نام «لوردز یونایتد» "Lourdes United" را در سالگرد آخرین ظهور برنادت سوبیرو به ۵ زبان و از طریق شبکههای تلویزیونی کاتولیک برگزار کردند.
آلمان، صدور مجوز قرنطینه محلیآلمان که با خطر موج دوم ویروس کرونا روبرست، تشدید مقررات قرنطینه محلی را مجاز اعلام کرد. با این مجوز، مقامات محلی میتوانند مقررات محدویت خروج از خانه را در برخی مناطق را اعمال کنند.
در انگلیس نیز مقررات قرنطینه مجدد در شهر لستر کاهش مییابد.
بحران در جنبش المپیکاز نظر ریچارد پاوند عضو سابق کمیته بین المللی المپیک ورزشکاران و فعالان مرتبط با المپیک در جریان گسترش همه گیری کرونا با بدترین بحران از دوران بایکوت در سال ۱۹۸۰ روبرو شده اند. این حقوقدان کانادایی، رئیس سابق آژانس جهانی ضد دوپینگ و معاون سابق کمیته المپیک بر این باور است که همه گیری کووید-۱۹ که مسابقات المپیک توکیو را از تابستان امسال به تعویق انداخت، شبکههای پوشش دهنده این رقابت ها، ورزشکاران و مقامات ذی ربط را با مشکل مواجه کرده است.
تعویق پرتاب تلکسوپ فضایی جیمز وب پرتاب تلسکوپ ۱۰ میلیارد دلاری این تلسکوپ با فضاپیمای آریان ۵ به دلیل همه گیری کرونا مجددا از ماه مارس به ۳۱ اکتبر سال ۲۰۲۱ به تعویق افتاد.